image

آیا شما هم سوالی دارید؟

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر نمی توانید پاسخ خود را پیدا کنید ، لطفا سؤال خود را برای ما ارسال کنید ، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

سوالات عمومی

اگر ملک در زمان تقدیم دادخواست در تصرف خوانده باشد اما در زمان اجرا در تصرف غیر باشد آیا حکم صادره قابلیت اجرا علیه شخص ثالث را دارد؟

اداره حقوقی در نظریه شماره 9885/7 مورخ 19/8/78 می گوید: ملاک تصرف خوانده در هنگام تقدیم دادخواست است؛ و حکم علیه خوانده هر چند متصرفِ فعلی نباشد صادر میشود و حکم علیه هر کسی که در ملک تصرف داشته باشد اجرا میشود هر چند حکم به نام او نباشد. در این فروض تفاوتی نمیکند که خواندهِ غاصب به چه صورت و عنوانی ملک را به ثالث انتقال داده است؛ چون در دعوای خلع ید تصرفِ متصرف از ابتدا غاصبانه بوده است؛ بخلاف دعوای تخلیه.

اگر در دعوای تخلیه ملک با ظاهر قانونی بعد از زمان تقدیم دادخواست منتقل شود قابلیت اجرا منوط به جلب ثالث است.

برای برخی کارمندان این پرسش مطرح می‌شود که آیا چنین اقدامی به لحاظ قانونی صحیح است و اگر چنین می‌باشد، آیا نکته خاصی را در مورد تکمیل چنین سفته‌هایی باید رعایت کرد؟

چنین اقدامی از ناحیه کارفرما هیچ منع قانونی ندارد. در واقع کارفرما به منظور ایجاد یک ضمانت اجرا و مانع بازدارنده جهت افزایش هرچه بیشتر دقت کارمند خود این شیوه برا انتخاب نموده است.

نکات مهم در باره تکمیل این نوع از سفته‌ها باید بیاد داشته باشیم که…. ۱_حتما در قرارداد پایه همکاری شماره سفته و مشخصات آن را ذکر نماییم. ۲_ در قسمتی که می‌بایست نام تحویل گیرنده سفته درج شود حتما نام شخصی که با آن قرارداد بسته اید نوشته شود. یعنی در قسمت در وجه..، اگر با شرکت قرارداد بسته اید نام شرکت و اگر با شخص حقیقی یک فرد در حال همکاری هستید نام وی درج شود. ۳_حتما در سفته علت صدور آن را ذکر نمایید. مثلا بنویسید بابت حسن انجام کار، بابت تضمین قرارداد و رعایت این نکات به ظاهر ساده می‌تواند به جلوگیری از ایجاد اختلاف و طرح انواع دعاوی کمک شایانی نماید.

آیا کارفرما می‌تواند از کارمند خود بابت تضمین ضمانت بگیرد؟

اصولا اینطور مرسوم است در بیشتر موارد افراد جویای کار، پس از آنکه از طرف کارفرما مورد تایید قرار می‌گیرند با این جملات از ناحیه وی مواجه می‌شوند. که جهت تضمین یا حسن انجام کار، یک سفته هم میگیرند

چگونه میتوان بدون به نام کردن سند برای فرزند خوانده ارث گذاشت؟

سلام لازمه داشتن فرزند خواندگي انتقال مال به نام فرزند خوانده می باشد . در مورد ارث، فرزند خوانده مشمول قواعد ارث نمی شود، می توانید در دفتر خانه صلح عمری کنید بدین معنا که منافع مال تا پایان عمر در اختیار شما باشد و بعد از فوت به فرزند خوانده منتقل شود.

سوالات متداول

آیا در عقد موقت هم مجوز فسخ ازدواج مانند عقد دائم وجود دارد؟

عقد موقت ازدواجی است که هم شرع و هم قانون مدنی به آن پرداخته و آن را جایز دانسته‌اند.

قانون مدنی در ماده ۱۱۲۰ می‌گوید: عقد ازدواج به فسخ منحل می‌شود و مواد ۱۱۲۱ و ۱۱۲۵ قانون مدنی نیز که عیوب فسخ را بیان می‌کند بین عقد دائم و موقت فرقی قائل نیست.

مطابق ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی، عقد ازدواج به فسخ یا به طلاق یا به بذل مدت در عقد انقطاع منحل می‌شود و با توجه به‌مقتضای عقد منقطع، عقد ازدواج موقت به انقضای مدت و یا بذل مدت و مرگ و یا موت فرضی منحل می‌شود. با این ترتیب با توجه به اطلاق ماده ۱۱۲۱ قانون مدنی به نظر می‌رسد جنون هر یک از زوجین به‌شرط استقرار چه در عقد دائم و چه در عقد منقطع از موجبات حق فسخ ازدواج است.

آیا اثبات رابطه_نامشروع، باعث سلب حضانت از مادر و منتفی شدن مهريه می شود؟

اثبات رابطهنامشروع، هیچ ارتباطی با مهریه ندارد و زن به محض انعقاد عقد نکاح، حق مطالبه آن را دارد که البته در صورتیکه درخواست طلاق، قبل از رابطه زناشویی باشد، صرفا مستحق نصفمهریه خواهد بود. بنابراین حتی اگر، زن، بابت رابطه نامشروع، محکوم نیز گردد باز، مستحق مطالبه مهریه، خواهد بود.

اما اثبات رابطه نامشروع در صورتی باعث سلب_حضانت مادر میشود که قاضی، ادامه حضانت را به مصلحت طفل نداند بالاخص در مواردیکه مادر شهرت به فساد پیدا کند . قطعا باعث سلب حضانت خواهد شد زیرا بدیهی است که چنین مادری صلاحیت تربیت و نگهداری فرزند را نخواهد داشت .اما در سایر موارد رابطه نامشروع، تشخیص این امر بر عهده قاضی خواهد بود که ادامه حضانت را به صلاح بداند یا خیر.

 

آیا برای تغییر نام نیاز به حکم دادگاه داریم ؟

براي تغيير نام ديگر نيازي براي مراجعه به دادگاه نيست.

در گذشته مردم براي تغيير نام به زحمت مي‌افتادند، متقاضيان بايد دادخواست خود را به دادگاه تسليم کرده و با کمک وکيل، در دادگاه از خود دفاع مي‌کردند. شوراي عالي ثبت‌احوال دستورالعملی را به تصويب رسانده و بر اساس آن، اختيار تغيير نام ، همچون تغيير نام خانوادگي به سازمان ثبت احوال داده شده و فرايند رجوع به دادگاه براي تغيير نام کاملا حذف شده است.

اين درخواست‌ها در کميته ويژه‌اي با عنوان «کميته نام» که درسازمان ثبت احوال تشکيل شده، رسيدگي مي‌شود و در صورتي که مغايرتي با دستورالعمل جديد تغيير نام وجود نداشته باشد، با آن موافقت مي‌شود.

حدود ۶ ماه است که عقد کردم نامزدم رفته درخواست نفقه داده و مهریه اش رو از طریق ثبت به اجرا گذاشته در خواست تمکین دادم که وکیل همسرم قرارحبس از دادگاه خواسته و اصلا هم قصد سازش نداره میخواستم بدونم راهکار قانونی وجود داره که من با توجه به اینکه با ایشان عقد نمودم ازدواج مجدد کنم ؟

اگر دوشیزه هستند تمکینی از شما انجام نداده امکان محکومیت به تمکین منتفی است و تا حق و حقوقشان پرداخت نشه میتونن تمکین نکنند.

لذا یا پرداخت حقوقشان یا توافق بینتون راه حل هست.

بدون اجازه دادگاه می تونید ازدواج مجدد بکنید اما زوجه حق طلاق پیدا خواهد کرد در این فرض همسرتان میتواند کلیه ی حق و حقوقات ناشی از زوجیت را اقدام و شما رو محکوم کند.

از ما بپرسید